AKTFOTO-KUNSTFOTO

Kursinvit 300x113 AKTFOTO KUNSTFOTO

Nå er tidspunktet for min neste workshop i AKTFOTO-KUNSTFOTO klart.

Tid: 1.-2.- 3. mars 2019

Sted: Sund Folkehøgskole, Inderøy, Trøndelag

Innhold: 1. Aktfoto. 2. Kreativitet i motiv og teknikk

1.I AKTFOTO søker vi det estetiske og kunstneriske i å bruke lys, skygge og utsnitt i den nakne kroppens linjer og former. Vi jobber med kvinnelig modell og prøver ut ulike lyssettinger med studiolys, naturlig lys, teknikken «male med lys» og prøver kreativ bruk av kamera/lys/bevegelse/posering. Det blir signert en kontrakt mellom fotograf og modell.  Du trenger ikke å ha prøvd aktfotografering tidligere eller ha erfaring med studiolys. Men du må ha et seriøst forhold til aktfoto.

2. I «KREATIVITET I MOTIV OG TEKNIKK» går vi litt utradisjonelt til verks for å lage bilder. Vi skal utnytte eksperimentelle og utradisjonelle metoder for å oppdage «nye» og interessante motivområder og skape bilder som vi ikke ser med det blåtte øyet, men som likevel har visuelle, estetiske og kunstneriske kvaliteter. I dette temaet blir det gitt en felles innføring med påfølgende oppgaver å velge fra.

DENNE TO-DELINGA er for at det ikke skal bli for mange i studio samtidig. Men også for å vise nye veier til å lage interessante bilder. Og det vil bli organisert slik at gruppene veksler mellom aktfoto og eget arbeid. Vil du bruke noe av tida til å fotografere i Inderøyas flotte natur/kulturlandskap, er det selvsagt anledning til det.

 

DSC 6473 ps web AKTFOTO KUNSTFOTO

DSC 1859 ps web cr 300x200 AKTFOTO KUNSTFOTO

Bakgrunn:Du trenger ikke være verken proff eller avansert amatør. Men du må ha et speilreflekskamera eller et hybrid/systemkamera som du kan styre manuelt. Og du bør forstå det mest grunnleggende av hvordan bruke kameraet ditt. Du bør være en som har gjort deg ferdig med bare å knipse vilt og håpe at noe blir bra. Men heller en som vil utnytte verktøyet (kamera) og ikke minst deg selv for å skape gode bilder. I studio vil du få konkret veiledning i hvordan bruke lysutstyr og kamera.

Det vil også bli satt avDSC 8136 ps web cr 300x199 AKTFOTO KUNSTFOTO tid til bildevisninger og  samtaler.

Utstyr: Kamera med blitsfeste og et zoom-objektiv (i normalzoom-området), stativ, laptop så du kan jobbe med bildene underveis, ei lita lommelykt (greit å ha for å finne knappene på kamera da det blir ganske mørkt der du står i studio)

Timeplan: Fredag 1. mars kl 18.00 – 21.30: Presentasjoner, introduksjon til «Kreativitet i motiv og teknikk.» Introduksjon/bildevisning/bevisstgjøring til «Aktfoto.» Innføring i nødvendige ferdigheter i bruk av studioblitser.

Lørdag 2. mars kl 9.30 – 16.00: Møte med modellen: ei ung dame fra Tallin. Gruppedeling med veksling mellom aktfotografering og kreativt egenaktivitet. Bildevisning. Servering av lunsj under veis.

Søndag 3. mars kl 9.30 – 15.00: Fortsettelse av samme opplegg fra lørdag. Lunsj. Bildevisning. Oppsummering. Evaluering.

DSC 4668 ps min web cr 300x237 AKTFOTO KUNSTFOTODSC 3468 crop web cr 300x200 AKTFOTO KUNSTFOTO

Om kurslederReidulv Lyngstad har lang og bred erfaring. Jeg er pedagog, har vært fotolærer på fotolinje, fotograf og fotokunstner. Jeg har holdt 40-50 kurs innen kunstfoto, aktfoto og eksperimenterende foto. Jeg har også vært kursholder på flere nordiske kunstfestivaler og har oppnådd en rekke priser og medaljer i nasjonale og internasjonale konkurranser, var med på det norske landslaget i aktfoto i 2015. Jeg har mottatt kunst-stipend, har hatt mange separatutstillinger og utstillinger sammen med andre. Sjekk mer under fanen «About» på denne nettsida. Ta gjerne også en titt gjennom galleriene!

Hvor: Workshopen holdes på Sund Folkehøgskole, som ligger idyllisk til ved Straumen i Inderøy kommune i Nord Trøndelag. Ca 1t 30 min kjøring nord for Trondheim, 1t. 10 min nord for Værnes, 7 km fra Røra togstasjon For de som trenger overnatting, kan dette være mulig på folkehøgskolen, men det er få rom ledig. Så si ifra ved påmelding.

sundflyfoto 1024x762 AKTFOTO KUNSTFOTO

Pris: Kr 2600,- som dekker undervisning, modellhonorar, fri bruk av bilder til ikke-kommersiell bruk, studio/lysutstyr, samt lunsj både lørdag og søndag.

Betalingspolicy: Kr. 900,- betales få dager etter bekrefta opptak. Resten betales innen 1. februar 2019. Ved eventuell avlysing av workshopen, blir alt tilbakebetalt. Må du selv avlyse, betales ikke første delbetaling tilbake. Restbeløpet tilbakebetales i sin helhet hvis avmeldinga kommer innen 10. februar. 50% innen 20. februar.

Påmelding innen 27. desember 2018 til Reidulv Lyngstad, e-post: r-lyng@online.no  Eventuelt mer info: Mob.: 97985587. Det er i alles interesse å vite på et tidlig tidspunkt om kurset blir noe av. Vil du delta, så ikke vent til påmeldingsfristen! «Først-til-mølla»-prinsippet!

Grip muligheten!

Velkommen til workshop!

Legg inn en kommentar