KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

 

Annonse 2017 3 300x199 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

Kortform:

Tid og sted: 7. – 12. august 2017 på Sund folkehøgskole, Inderøy, N-Trøndelag

Innhold: Utradisjonell/eksperimenterende bruk av kamera med vekt på Kreativitet i motiv og teknikk. To dager med aktfoto og portrett.

Målgruppe: Du som har brukt speilreflekskamera eller hybrid/systemkamera litt og som ønsker å utvikle dine egne og kameraets muligheter.

Pris: kr. 8900,- som dekker både undervisning, kost, overnatting (dobbeltrom), modellhonorar og studioleie. (Enkeltromstillegg kr. 1200,-).

Utfyllende lesing:

DSC 3468 crop web cr 300x200 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

 

DSC 1838 ps web cr 199x300 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØYDu trenger ikke være verken proff eller avansert amatør. Men du må ha et speilreflekskamera eller et hybrid/systemkamera. Og du bør forstå det mest grunnleggende av hvordan bruke kameraet ditt. Du bør være en som har gjort seg ferdig med bare å knipse vilt og håpe at noe blir bra. Men heller en som vil utnytte verktøyet (kamera) og ikke minst deg selv for å skape gode bilder.

Fra knips til kunst

Fotografering blir ofte brukt til å avbilde noe slik det er, slik at vi kan se hvor bildet er tatt, at blomsten er skarp og at personen smiler og blir framstilt så «heldig» som mulig. Det er for all del viktig å fortsette med det. Men kamera kan også være et verktøy til å få fram motiv som ikke bare er en avbildning. Faktisk få fram motiv som vi normalt ikke ser. Vi skal utnytte eksperimentelle og utradisjonelle metoder for å oppdage «nye» og interessante motivområder og skape bilder som vi ikke ser med det blåtte øyet, men som likevel har visuelle, estetiske og kunstneriske kvaliteter.

DSC 0021 ps web cr 300x176 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØYDSC 5073 ps web cr 300x200 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

Motivene henter vi fra miljøet omkring oss. Inderøy er kjent for en fantastisk fin natur og Sund folkehøgskole ligger midt i smørøyet med nærhet til sjø, tidevanns-strøm, sjøfugl, kulturlandskap, idyllisk bebyggelse, skog, svaberg, fjære, kulturstier -et eldorado både for tradisjonell og utradisjonell fotografering. Vi går ikke av veien for å lage et drag av abstraksjon også av vanlige motiver.

DSC 4668 ps min web cr 300x237 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY                 DSC 5302 ps web cr 300x152 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

Aktfoto vil være tema i to av dagene. Der vil vi jobbe med kvinnelig modell både i studio og i naturlig lys. Vi søker det estetiske og kunstneriske i å bruke lys, skygge, utsnitt og abstraksjon i kroppens linjer og former. Du trenger ikke erfaring fra bruk av studiolys eller ha prøvd aktfoto fra før. Men du må ha et seriøst forhold til sjangeren.

Bildesamtaler. Hver dag tar vi oss tid til å se på et utvalg av bilder fra dagen før, og kommer med konstruktive innspill for bevisstgjøring om komposisjon, bildeinnhold, estetikk, teknikk, assosiasjon og uttrykk. Det vil bli lagt mest vekt på praktisk fotografering både av oppgaver og ut fra eget hode og egne ideer.

DSC 1193 ps web cr 230x300 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY         Bregne ps web cr 300x199 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY          DSC 6761 ps 2 web cr 200x300 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

Etter sjøl-laga frokost starter dagen normalt med bildegjennomgang, og dagens temaer blir gjennomgått. Hver enkelt prøver ut oppgavene som blir gitt, enten individuelt eller sammen med andre. Eller også med veiledning underveis. Hvor lenge man vil holde det gående kan variere. Jeg ser det som viktig og riktig å se forholdene an og kunne justere etter behov.

Vi skal også legge opp til aktiviteter som tar sikte på å utvikle et positivt og integrerende fellesskap. Det vil i seg selv være med på å inspirere til trivsel, kreativitet og et godt sosialt miljø. En viktig del av fellesskapet er måltidene som vi på omgang sjøl skal lage til.

Tid og sted:

Kurset varer fra midt på dagen mandag 7. aug. 2017 og slutter midt på dagen lørdag 12. aug.

Kurset blir holdt på Sund folkehøgskole, Inderøy. Skolen ligger ca 1t 20 min med bil fra Trondheim. Ca 1t fra Værnes og ca 7 km fra Røra togstasjon.

Sund folkehøgskole:

 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

Pris: Kr. 8900,- Dette dekker undervisning, overnatting i dobbeltrom (enkeltromstillegg kr. 1200,-) alle måltider, modellhonorar, studioleie og fri bruk av modellbilder. (Mulig å ha med make/partner (på delt rom) som ikke deltar på undervisninga. Pris for denne kr. 3100,-)

Påmelding: Opptak etter hvert. «Først-til-mølla»-prinsippet. Siste frist 28. april 2017. Første delbeløp kr. 2000,- betales få dager etter bekrefta plass. Restbeløpet betales innen 10. juni 2017. Dersom kurset ikke skulle bli noe av, betales alle innbetalte kurspenger tibake. Reiseutgiftene står den enkelte for, og vi anbefaler at evt. billetter ikke bestilles før vi bekrefter at det blir kurs. Minimum 6 og maksimum 12 deltakere.

Meld på til: r-lyng@online.no     Lurer du på noe? Send epost eller ring Reidulv: 97985587

Om kursleder: Reidulv Lyngstad har lang og bred erfaring. Han er pedagog, fotolærer på fotolinje, fotograf og fotokunstner. Han har holdt 40-50 kurs innen kunstfoto, aktfoto og eksperimenterende foto. Han har også vært kursholder på flere nordiske kunstfestivaler. Han har oppnådd en rekke priser og medaljer i nasjonale og internasjonale konkurranser, var med på det norske landslaget i aktfoto i 2015. Han har mottatt kunst-stipend, har hatt mange separatutstillinger og utstillinger sammen med andre. Sjekk mer under fanen «About» på denne nettsida. Ta gjerne også en titt gjennom galleriene!

                                      Gi deg selv et fotografisk løft!

                                          Velkommen til fotokurs!

DSC 1600 ps web cr 300x202 KAMERA SOM KUNSTNERISK VERKTØY

 

Legg inn en kommentar