Kamera som kunstnerisk verktøy

DSCF0292 crop2 velkommen.. 300x143 Kamera som kunstnerisk verktøy

Kortform:

Tid og sted: 1.-6. august 2016. På en gård i Rendalen

Innhold: Utradisjonell/eksperimenterende bruk av kamera. Kreativitet i motiv og teknikk. To dager med aktfoto og portrett.

Målgruppe: Du som har brukt speilreflekskamera eller hybrid/systemkamera litt, men som ønsker å utnytte dine egne og kameraets muligheter.

Pris: Kr. 8800,- som dekker både undervisning, kost og losji, modellhonorar og kurskompendium.

Flow web cr 300x107 Kamera som kunstnerisk verktøy

OBS! Kurset har lenge vært fulltegna, men en avbestilling gjør at det blir plass til en til! Ta kontakt så snart som mulig hvis du er interessert. 

Utfyllende lesning:

For hvem?

DSC 1837 ps web cr 300x300 Kamera som kunstnerisk verktøyDu trenger ikke være verken proff eller avansert amatør. Men du må ha et speilreflekskamera eller et hybrid/systemkamera med manuelle muligheter. Fint om du forstår litt grunnleggende kamerabruk fra før, men jeg legger gjerne inn et lynkurs i elementær kamerabruk etter behov, og under veis. Du bør være en som ikke er fornøyd med bare å knipse vilt og håpe på at noe blir bra. Men heller en som vil utnytte verktøyet (kamera) og deg selv for å skape gode bilder.

Innhold:

Vi skal prøve å bevege oss FRA KNIPS TIL KUNST.

DSC 2000 h web cr 193x300 Kamera som kunstnerisk verktøyFotografering blir ofte brukt til å avbilde noe slik det er, så vi kan se hvor bildet er tatt, at blomsten er skarp, at personen smiler og «er heldig» på bildet. Det er for all del viktig å fortsette med det. Men kamera kan også være et verktøy til å få fram motiv som vi normalt ikke ser. Ved å «plukke ut» vinkle eller fokusere på motiv som vi kanskje ellers ikke ville ha lagt merke til. Vi skal utnytte eksperimentelle og utradisjonelle kamerateknikker til å lage motiv som ikke eksisterer, som vi ikke ser med det blotte øyet. Men som likevel har visuelle, estetiske og kunstneriske kvaliteter. Vi skal med enkle midler prøve å lage fotokunst med mer eller mindre grad av abstraksjon av ellers «vanlige» motiv der det visuelle uttrykket teller mer enn dokumentasjon.

DSC 4309 ps web cr 262x300 Kamera som kunstnerisk verktøyMotivene henter vi fra miljøet omkring oss. Interiør, gården, dyr, landskap, fjell, lysvirkninger, elv, personer, utsnitt, bevegelse, og mye, mye mer. To av dagene skal vi konsentrere oss om aktfotografering og portrett. Vi søker det estetiske og kunstneriske i å bruke lys, skygge, utsnitt, abstraksjon i kroppens linjer og former. Vi jobber med kvinnelig modell og prøver lyssettinger med studiolys. Men mest tid bruker vi med naturlig lys inne og ute og i ulike miljøer, lysforhold og settinger. Du trenger ikke erfaring fra bruk av studiolys eller ha prøvd aktfoto fra før. Men du må ha et seriøst forhold til sjangeren.

DSC 1139 ps 2 sepia crop web cr 298x300 Kamera som kunstnerisk verktøyHver dag tar vi oss tid til å se på et utvalg av bilder fra dagen før og kommer med konstruktive innspill for bevisstgjøring om komposisjon, bildeinnhold, estetikk, assosiasjon og  uttrykk. Men det vil bli lagt størst vekt på praktisk fotografering både av oppgaver og ut fra eget hode.

 

 

DSC 3714 ps web cr 300x214 Kamera som kunstnerisk verktøyEtter frokost starter dagen normalt med bildegjennomgang, og dagens temaer blir gjennomgått og hver enkelt prøver ut oppgavene individuelt eller sammen med andre. Eller også med veiledning og individuell oppfølging. Hvor lenge man holder det gående kan variere. Jeg ser det som viktig og riktig å se forholdene litt an og kunne justere etter behov.

 

Miljøskapende.

DSC 1859 ps web cr 300x200 Kamera som kunstnerisk verktøy

Vi skal også legge opp til aktiviteter som tar sikte på å utvikle et positivt og integrerende fellesskap. Som i seg selv er med på å inspirere til trivsel, kreativitet og et godt sosialt miljø. En viktig del av fellesskapet er måltidene som vi skal ha på gården, (det er langt til nærmeste restaurant) og du må regne med å være med for å lage enkelte måltider.

 

Tid og sted:

Mandag 1. – lørdag 6.august 2016. Vi skal holde til i et stort, stilig, gammelt gårdshus i Rendalen. Gården er i full drift med dyr og ligger i nær tilknytning til skog, fjell, elv og vann. Huset er godt utstyrt og har to stuer, sju dobbeltrom, to bad, kjøkken, vaskerom, internettilgang og stor hage med hagemøbler. Ideell gruppestørrelse: 8-10 deltakere.Bregne ps web cr 300x199 Kamera som kunstnerisk verktøy

DSC 1507 ps web cr 300x198 Kamera som kunstnerisk verktøy

Pris:

Kr. 8800,- som dekker undervisning, overnatting i dobbeltrom, alle måltider, modellhonorar, kurskompendium.

Påmelding/info:

e-post til r-lyng@online.no  Noe du lurer på: Ring Reidulv på 97985587.

Påmeldingsfrist:

Opptak etter hvert. Siste frist 20. april 2016. Depositum på kr. 2000,- betales få dager etter bekrefta plass. Restbeløpet kr. 6800,- betales innen 1. juni 2016. Dersom kurset ikke skulle bli noe av, betales alle innbetalte beløp tilbake.

Om kursleder:

Reidulv Lyngstad har lang og bred erfaring som fotolærer på fotolinje, fotograf og fotokunstner. Han har holdt 40-50 fotokurs innen, aktfoto, kunstfoto, portrettfoto og eksperimenterende foto. Han har også vært kursholder på flere nordiske kunstfestivaler. Han har oppnådd en rekke priser og medaljer i nasjonale og internasjonale konkurranser. var med på det norske landslaget i aktfoto i 2015. Har fått flere stipend. Har hatt mange separatutstillinger og sammen med andre. Sjekk mer under «About» på denne nettsida.

 

DSC 1275 ps web cr 300x154 Kamera som kunstnerisk verktøy

Gi deg selv et fotografisk løft!

Velkommen til kurs!

Legg inn en kommentar